NYHET!

Han sa du tänker för mycket 

släpptes i början på augusti 2023

Här finns den att beställa!

Vill du läsa en tankeväckande roman? Han sa du tänker för mycket, är ett roligt, konstigt och utmanande verk; det skapar huvudbry. Boken sticker ut ur den grå massan och den ger något nytt. Humorn ligger i vardagliga iakttagelser. surrealistiska tankeföreställningar och förvrängningar av det vi kallar normalt eller verkligt. Fantasi eller verklighet, vilket är vilket?

Han sa du tänker för mycket handlar om en person som levt ett normalt liv i en mellanstor stad med dess attribut och vardagsinslag. En dag märkte personen en slöja som täckte axlarna, en "deppslöja", och började en resa för att bli fri deppigheten. Läsaren följer med när personen börjar cykla och känner sig som en nyfödd. Protagonisten söker efter svaret på vad som gör en människa fri och tror sig funnit det i att cykla omkring och just leta efter sin "stans". Jag ska inte till ingen stans, men vart ska jag någonstans? För någonstans ska vi eftersom vi är fira i detta, i att välja vart vi ska.

Men boken har ibland även en sorglig underton. Det finns en hel del poesi, ordpar och ordlekar. Kanske boken är en lång sång eller dikt? Eller ett epos? Boken har beskrivits som en idéroman i pikareskform. 


Djuren i skogen

Här finns den att beställa!

I Skogen är allt som det brukar. Den pensionerade polisen Evert sitter i sin bo; hunden Karl jobbar på sitt kafé; och alla andra djuren gör vad de brukar. Men en dag kommer det ett djur som de andra aldrig träffat. Han har en massa nytt att berätta. Men är han verkligen någon att lyssna på? Ja, det undrar i alla fall Max-Viktor och de andra stolta tupparna.

Djuren i skogen är boken som berättar om vad Jesus gjorde när han gick runt här på jorden för 2000 år sedan. Men på ett lite annorlunda sätt. Det finns inga människor, utan alla som lever på jorden är djur.

Och de kan tala.


Hannas värld

Här finns den att beställa!

Inbunden     Ljudbok    E-bok

>>Bokens styrka ligger i Hannas utveckling från ångestfylld tonåring till troende medarbetare.<<
BTJ-häftet nr 24, 2017. Lektör: Kerstin Hagstrand-Velicu.

Hanna går första året på gymnasiet och lever ett vad hon kallar trist och meningslöst liv. Det följer ett mönster och allt går igen. Inget har blivit som hon hoppats. Hanna inser att den hon var som barn, hennes riktiga jag, har tynat bort och ligger gömd under påtryckningar från den värld hon lever i. Påtryckningar som gjort hennes rädd och ovillig att uträtta något över huvudtaget. Men så händer något som vänder hela hennes liv upp och ner.

Hannas värld är boken som berättar om det svåra i livet, både vad gäller det högst påtagliga som vi ser varje dag på nyheterna och inre funderingar om livets under och hela existens. Den handlar om att vilja ta itu med det, men också inse svårigheten att göra det på egen hand.

Hannas värld tar itu med det utifrån författarens eget perspektiv och egna erfarenheter.


Skapa din hemsida gratis!