Tre små självklara förändringar

04.01.2024
Jag har några bilder inifrån huset på saker som är självklara (för mig) att renovera/riva eller som jag vill kalla det: förädla. Det finns massa potential i detta hus som inte helt och hållet kommer fram. Men några relativt små förändringar kommer lyfta det till nya höjder!

1.  Golvet i vardagsrummet.

Det är täckt av en rätt hemsk, men begriplig för barn av sin tid, korkmatta. Eller plastmatta. Den var nog lätt att våttorka och kan nog isolera lite grann och man "slipper" mattor. Men det är så mycket finare med plankgolv med fina linjer och rustik ålderdom och en färgglad trasmatta och ha sockor och tofflor på sig, istället för en plastig gulbrunblommig heltäckande sunkig korkis. Det är dessutom ett enkelt ingrepp. Egentligen är det samma för väggar och tak i vardagsrummet: ut med masonitskivor eller vad det är! Rätt snabbt har rummet förvandlats.
Golvet vill jag INTE ska slipas. Mycket snyggare med såpat golv. Väggarna vill jag måla och kaaanske ha det jag och Daniel kallar höftpanel. En 20-talsvariant av bröstpanel som är lägre. Fint! Och det höjer taket än mer. Visuellt alltså. Sen har vi en tegelväggs-snutt vid kaminen som jag skulle vilja måla bort den oranga färgen till mörkgrön. Tror det blir assnyggt. Särskilt om vi ställer in en bordsmöbel i gammelrosa nyans. 🤌🏾
2. Att frigöra vedspisen.
Den är så fin och cool och the centerpiece i köket som MÅSTE få komma fram mer. Nu är gömd bland fula spånskive-byggen intill och en skivbyggd kåpa ovanför som ska hjälpa stekoset från spisen ut. Men jag tror att den kommer kunna söka sig till röret i den mån den behöver ändå, och vi kommer nog inte laga all mat där ändå pga har en vanlig spis också. Mysfaktorn får inte förtas av en ful kåpa.

Sen är murstocken målad med en glansig vid färg av plastig karaktär som bara måste bort. En matt puts eller kalkbruk för en ruggad yta passar bättre. 
Den turkosa färgen på skåpsluckorna är cool. Får se vad vi gör med den.  

3. sovalkoven, garderoben och valvet. 
Dörren till rummet skymmer garderobsdörren. Men ni fattar.
Dörren till rummet skymmer garderobsdörren. Men ni fattar.
När jag väntade på att Daniel skulle vakna en morgon (förmiddag) i sovrummet, så förstod jag en sak. Vi sov i bäddsoffa då och blickade mot en 90-säng som står i en ändå rätt mysig typ sovalkov. Men jag insåg, trots det mysiga med ett krypin, att garderoben bredvid och valvet ovanför sängen ska: Bort! Rivas! Låter hårt I know men det är för klent byggt och ser mestadels sunkigt ut. Jag tror det blir mycket finare med större och öppnare utrymme just där (missförstå mig rätt: jag älskar rum och vrår och dörrar mm och ogillar oftast öppna ytor inomhus, men inte just här). 

En invändning som jag förberett mig på är hur bra är det inte med en garderob! Jo visst, men vi har en hel del utrymmen för sånt som inte ska synas (två kattvindar tex) och istället kan vi nog ha en lång stång som klädhängare där istället.

Tror det var allt just nu. Jag har så många idéer och kulörer och uppfräschningar och förädlingar och förbättringar och förmysningar osv. Hoppas bara jag inte kör över Daniel, mitt hjärta. 
Skapa din hemsida gratis!